x

Spotify öppnar merch-bord – direkt i appen

Spotify öppnar merch-bord – direkt i appen

Ett nytt samarbete mellan Spotify och Shopify gör det nu möjligt för artister att sälja sin merch direkt i streamingtjänsten.

Vi har väl alla stått och dreglat över merch-bordet efter en grym spelning och önskat vi varit ekonomiskt oberoende för att kunna ge både den egna garderoben och inte minst artisten i fråga ett välkommet tillskott.

Spotify har nu dragit igång en ny funktion som ska göra det lättare för artister att sälja merch till sina fans. Tanken enligt svenska streamingtjänsten är, förutom att ge artisterna en ny inkomstkanal, att knyta artisterna närmare sina fans.

Möjligheten kommer att öppnas för de artister som använder tjänsten Spotify For Artist och på sin blogg skriver Spotify att den nya tjänsten gör det enkelt för artister att hantera inventering och kontrollera vilka föremål som visas på deras sidor.

Samtidigt ska det göra att fansen automatiskt introduceras till artistens merchandise när de streamar dennes musik via Spotify.

I pressmeddelandet skriver också Camille Hearst, Head of Spotify For Artists, att de vill ge artister så många resurser som möjligt för att hjälpa till att göra lyssnare till fans, fans till superfans och i slutändan hjälpa artisterna att tjäna mer.

LÄS OCKSÅ: Nyheter, intervjuer, listor, recensioner – till GAFFA Tech-sektionen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA