x

Obama och Springsteen skildrar USA genom sig själva

Obama och Springsteen skildrar USA genom sig själva

Den tidigare amerikanska presidenten Barack Obama och musikern Bruce Springsteens nya bok hyllas av kritiker.

Recensenten från den amerikanska nyhetsbyrån AP kallar boken, med titeln Renegades: Born In The USA, mänsklig, sårbar, intelligent och passionerad.

– Oavsett om du är ett fan av The Boss (Bruce Springsteen, red.) eller USA:s 44:e president, eller om du bara är nyfiken på två killar vars namn har genomslag, så är Renegades värt att uppleva på egen hand, skriver AP:s recensent Donna Edwards.

Hon skriver också att presidenten och rockmusikern beundrar sitt land samtidigt som de reflekterar över dess tillkortakommanden och ändå kommer de ut på andra sidan med en känsla av patriotism.

Samtidigt ger recensenten Neil McCormick från den brittiska tidningen The Telegraph tre av fem stjärnor.

– Om du är en beundrare av dessa två individer finns det mycket att njuta av när de gräver i ett ämne som har lagt grunden för deras mycket olika karriärer: klyftan mellan den glödande drömmen och den spruckna verkligheten i den så kallade amerikanska drömmen , skriver recensenten.

Boken, som gavs ut i tisdags, innehåller samtal mellan de två vännerna om bland annat livet och deras kärlek till USA med alla dess utmaningar och motsägelser, framgår det på Bruce Springsteens officiella hemsida.

Boken innehåller också fotografier såväl som Springsteens handskrivna texter och den tidigare presidentens tal med kommentarer.

Springsteen och Obama har redan en podcast med samma namn på musiktjänsten Spotify och boken skildrar precis de samtal som började i den här podden. Nedan kan du lyssna på en trailer för podcasten, och det finns åtta avsnitt att lyssna på genom musiktjänsten.Barack Obama vann presidentvalet 2008 och omvaldes 2012, medan Bruce Springsteen är känd för megahits som Born in the USA, Hungry Heart och Born to Run.

2016 tilldelade Obama Presidential Medal Of Freedom till Springsteen  – den högsta utmärkelsen för civila i USA.

LÄS OCKSÅ: Paul McCartney: Därför skriver jag inte fler autografer


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA