x

Legendariskt rockband går med i TikTok

Legendariskt rockband går med i TikTok

Led Zeppelin har skapat ett konto på TikTok, och den ikoniska gruppens musik är nu tillgänglig på plattformen. Bandet gick med i det sociala nätverket tisdagen den 26 oktober och följare kan förvänta sig bland annat klassiska liveframträdanden och annat videoinnehåll.

Plattformsanvändare kan också skapa videor för låtarna från Led Zeppelins fullständiga diskografi, som sträcker sig över mer än 100 spår från studio- och livealbum. Det betyder att ikoniska låtar som Whole Lotta Love, Stairway To Heaven och Immigrant Song nu kan introduceras för en ny generation.Led Zeppelin grundades 1968 av Jimmy Page. De andra medlemmarna inkluderar sångaren Robert Plant, basisten John Paul Jones och trummisen John Bonham. I 12 år var den engelska gruppen en dominerande kraft på musikscenen, och de har nu sålt mer än 300 miljoner album över hela världen.

Idag anses Led Zeppelin av många vara ett av de mest innovativa och inflytelserika rockbanden någonsin, och gruppen har hedrats med en introduktion till Rock & Roll Hall Of Fame och en Lifetime Achievement Award.

Gruppens fjärde och otitulerade studioalbum, som är allmänt känt som IV, fyller 50 år den 8 november i år. Vilket vi på GAFFA kommer att uppmärksamma genom att återbesöka skivan genom artikelserien KLASSIKERN. Skivan är en av de mest kommersiellt framgångsrika i musikhistorien och det sjätte mest sålda albumet någonsin i USA. Skivan innehåller bland annat den legendariska låten Stairway to Heaven.

Den 19 november släpps Robert Plants album Raise The Roof, som är ett samarbete med den amerikanska bluegrass-sångerskan och violinisten och 27-faldiga Grammisvinnaren Alison Krauss.

Albumet blir duons andra gemensamma släpp efter deras föregångare Raising Sand från 2007 och erbjuder nya tolkningar av stora och mindre kända artister. I augusti släpptes albumets första singel Can't Let Go, medan den andra singeln High And Lonesome gavs ut tidigare denna månad.LÄS OCKSÅ: De är husbanden i På Spåret 2021


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA