x

Gör indiepop av klassiska symfonier

Gör indiepop av klassiska symfonier

Örebrobaserade popartisten Mary Mi har precis släppt sin nya experimentella EP Mountain King Hall. Med sitt lekfulla sound fortsätter hon att skapa poplåtar som sticker ut, i detta fall genom att blanda moderna poptoner med klassiska symfonier så som Carmen, In The Hall Of The Mountain King och Svansjön– Det finns så otroligt mycket melodiska grejer från äldre kompositioner att ta inspiration ifrån. Jag har plockat en hel del dramatiska melodier som någon slags kontrast till mina lekfulla produktioner. Kort sagt; det är Beethoven, fast indiepop...och 2021, säger Mary Mi i ett pressmeddelande. 

Hon är en svensk popartist, låtskrivare och producent som växte upp i Vänersborg men är numera
baserad i Örebro.

– Ett återkommande tema i mina låtar är, med risk att låta pretentiös, individualism. För att hårdra mina låtars teman handlar de flesta om just förmågan/oförmågan att kunna sätta sig in i andras perspektiv. I takt med att samhället blir mer individfokuserade blir vi ännu mer måna om vårt eget och att situationer vi befinner oss i alltid ska vara skräddarsydda efter våra egna behov. Jag ställer frågor till dig och låtsas vara intresserad av svaret fast jag egentligen bara väntar på att du ska fråga något om mig, mig, mig, fortsätter Mary Mi.

Hennes lekfulla sound inspireras av indie/folkmusik som skapar en intressant mix när melodierna möter hennes melankoliska texter. 2019 släppte hon sin debut-EP 019-18 och 2020 kom uppföljaren Carnival Sounds. Nu är det dags för nästa EP The Hall Of The Mountain King som finns tillgänglig på samtliga streamingplattformar. LÄS OCKSÅ: Nya artister till Way Out West


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA