x

2 döda och en allvarligt skadad i konsertlokal i Uppsala – "alla befinner sig i chock"

2 döda och en allvarligt skadad i konsertlokal i Uppsala – "alla befinner sig i chock"

Två personer har dött i samband med ett fall inne i Uppsala Konsert & Kongress ikväll, rapporterar UNT

– Det är en person som har ramlat eller hoppat från en väldigt hög höjd och träffat en annan person i fallet, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen, till TT, erfar Aftonbladet.

Det rapporteras vidare om att personen ska ha "fallit från sjunde våningen".

Polisen uppger för DN att man inte misstänker något brott.

Mannen som föll var i 80-årsåldern och konstaterades död på plats och den andra mannen i 60-årsåldern dog på väg till sjukhus. En tredje person, en kvinna i 60-årsåldern, skadades i fallet men bedöms inte som livshotande.

Under kvällen hade Uppsala Konsert & Kongress för avsikt att arrangera konserten Thank You For The Music och runt 1 000 personer ska ha befunnit sig i lokalen som nu har utrymts.

Evenemanget Thank You For The Music är en hyllningskonsert till Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Bland de medverkande finns bland andra Kalle Moraeus, Gunilla Backman och Johan Boding. Konsertarrangören MT Live AB skriver på Facebook:

”Kvällens konsert i Uppsala har ställts in med kort varsel. Tyvärr måste vi meddela att det har hänt en fruktansvärd händelse på konserthuset UKK i Uppsala, det vi vet är att någon hoppat/fallit högt upp i arenan och träffat andra människor i fallet. Polisen har utrymt arenan. Just nu vet vi inte så mycket mer, alla befinner sig i chock och vi ber om att få återkomma med mer infon när vi vet mer.

Den allvarliga händelsen ska ha skett i Uppsala Konsert & Kongress entrédel.

LÄS OCKSÅ: Svensk rappare döms till fängelse för rån – greps på Arlanda


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA