x

ABBA uttalar sig efter dödsfallen vid en hyllningskonsert i Uppsala

ABBA uttalar sig efter dödsfallen vid en hyllningskonsert i Uppsala

Imorgon fredag 5 november släpper ABBA sitt efterlängtade album Voyage, gruppens första studioalbum på 40 år, men just nu är det en annan tragisk händelse som tar fokus från detta. 

I tisdags så dog två personer i samband med ett fall inne i Uppsala Konsert & Kongress, rapporterade UNT. Det var i samband med att en hyllningskonsert till ABBA-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson, Thank You For The Music, var tänkt att börja bara en halvtimme senare.

En person föll från hög höjd och träffade en annan person i fallet. Mannen som föll var i 80-årsåldern och konstaterades död på plats och den andra mannen i 60-årsåldern dog på väg till sjukhus. En tredje person, en kvinna i 60-årsåldern, skadades också men bedöms inte som livshotande.

Något brott misstänks inte kring den tragiska händelsen.

– Det jag kan säga är att polisens bild är att det här inte är någon olyckshändelse och att det inte ligger något brott bakom mannens fall, säger Polisens presstalesperson Johan Thalberg till SVT Nyheter.

Runt 1 000 personer befann sig i lokalen som utrymdes. Bland de medverkande i hyllningskonserten finns bland andra Kalle Moraeus, Gunilla Backman och Johan Boding. Den allvarliga händelsen ska ha skett i Uppsala Konsert & Kongress entrédel.

– I ljuset av de tragiska nyheterna vid hyllningskonserten i Sverige i går kväll har vi beslutat att vänta med att släppa vår konserttrailer tills i morgon, sa ABBA igår i ett gemensamt uttalande i sociala medier.

LÄS OCKSÅ: Lyssna på ABBA:s sedan tidigare ratade låt – "det är ett mysterium"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA