x

Artistens ord i misshandels-rättegång mot musikproducenten: "Det gör så fruktansvärt ont"

Artistens ord i misshandels-rättegång mot musikproducenten: "Det gör så fruktansvärt ont"

En kvinnlig artist har ställt en manlig musikproducent inför rätta då en både fysisk och psykisk misshandel ska ha pågått i sju timmar enligt henne. Något producenten nekar till även om han medger att de hade ett högljutt bråk där han enligt egen utsago höll fast henne i självförsvar, samt kastade ut hennes mobiltelefonen från fjärde våningen.

– Han tar stryptag så att jag inte kan andas, sa artisten i tingsrätten under den första rättegångsdagen i måndags, enligt Aftonbladet.

De var i en relation med varandra när händelsen ägde rum och producenten har arbetat med några av landets största artister, även i rollen som låtskrivare. Det tog tre år innan artisten kontaktade polisen.

– Han smäller till mig med metallpinnen över benet, det gör så fruktansvärt ont, fortsätter artisten.

Artisten har dokumenterat skador som blåmärken på lår och runt handlederna, samt rodnader i ansiktet och på bröstbenet som visas upp på bilder i rättssalen.

– Jag vill springa ut, men det finns bara en trappa. Det finns bara en hiss. Jag kände att jag kommer möta honom och var ännu mer rädd för vad som skulle kunna hända om jag försökte fly. Det kändes bättre att försöka prata mig därifrån, fortsätter artisten när hon berättar att producenten gick ut från lägenheten för att hämta hennes mobil som han hade kastat ut.

Hon säger även att han ska ha hotat att ta sitt eget liv om hon lämnade honom.

– Jag hör hur brosk krossas eller nånting, berättar hon när hon tänker tillbaka på situationen där han ska ha slagit sig själv i ansiktet medan han satt över henne.

Producenten säger att bråket började då han hade kommit på henne med att ljuga, medan artisten säger att misshandeln uppstod när hon ville avsluta relationen.

Producenten nekar till all form av misshandel och han säger sig vara säker på att han inte har tagit strypgrepp på henne.

– Vi skriker på varandra och hon börjar banka och knuffa mot mig, mot överkroppen. Då tar jag tag i hennes händer för att avvärja. Jag kommer ihåg att jag skriker på henne och säger en del väldigt elaka saker, säger han om bråket.

– Hon kanske vill rikta uppmärksamheten på att det är jag som har gjort fel och inte hon. Varför vet jag inte. Det kan jag bara spekulera i, fortsätter han.

Nästa vecka fortsätter rättegången.

LÄS OCKSÅ: ABBA uttalar sig efter dödsfallen vid en hyllningskonsert i Uppsala


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA