x

Hör Rut Sandbladh på engelska

Hör Rut Sandbladh på engelska

GAFFA har tidigare skrivit flera gånger om Rut Sandbladh, exil-norrläningen som fram tills nu framfört sin syntiga pop på flera svenska dialekter. Fredagen 5 november släpper hon för första gången en låt på engelska: Like A Girl, en ny version av Som En Tjej från debut-EP:n Norrbotten från 2016. Men redan nu kan den höras via Soundcloud (länk längre ner i artikeln).

Like A Girl är en kampsång och den handlar om några av de finaste personerna jag har i mitt liv, som också råkar definiera sig som kvinnor, säger Rut. Den är lika delar pepp och kärlek till mig som 14-årig gothbrud, där jag strök längs väggarna i högstadiekorridorerna – som ilska mot hela narrativet att kvinnor är svaga med några få undantag i form av "starka kvinnor". Kvinnor är lika mycket individer som män; starka som svaga, mediokra som fantastiska.

Rut Sandbladh var 2018 en av de nominerade till GAFFA-Priset Årets genombrott. Hon har bland annat medverkat på #meetoo-låten Vad Dom Än Säger som hon framförde på invigningen av den mansfria festivalen Statement tillsammans med bland andra LouLou Lamotte.

Lyssna på Like A Girl här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA