x

Kanye West tillägnade söndagsguds-tjänsten till offren – 14-åring dog under Travis Scotts konsert

Kanye West tillägnade söndagsguds-tjänsten till offren – 14-åring dog under Travis Scotts konsert

I helgens upplaga av Kanye Wests söndagsgudstjänst fokuserade rapparen, som numera går under namnet Ye, på de tragiska händelserna som ägde rum under Travis Scotts Astroworld-festival i Houston, Texas i fredags. Tjänsten livestreamades på YouTube den 7 november och innan dess skrevs det att söndagsgudstjänsten var tillägnad de nära och kära från Astroworld. Se hela söndagens gudstjänst längst ner i artikeln.

"Låt oss återvända till ett lugnt sinnestillstånd med denna gudstjänst tillägnad de förlorade liven på Travis Scotts Astroworld", löd beskrivningen för livestreamen på YouTube, rapporterar NME. Denna gång var gudstjänsten i en mörk miljö och bjöd på framträdanden från Kanyes ordinarie kör samt en barnkör.

Kanye Wests senaste söndagsgudstjänst innan denna, som ägde rum för drygt en vecka sedan den 31 oktober, fick också extra mediebevakning när han bjöd in den kontroversiella gästen Marilyn Manson, som anklagas för sexuella övergrepp på flera personer inklusive sin ex-flickvän, skådespelerskan Evan Rachel Wood.

Astroworld-festivalen skulle ha ägt rum den 5-6 november, men fick ställas in efter första dagen, då åtta åskådare miste livet och hundratals skadades i trängseln. Händelsen har resulterat i att bland annat Travis Scott stämts av en festivalbesökare som skadats allvarligt.

Det meddelades nyligen att de åtta personer som dödades under Travis Scotts konsert på fredagskvällen befann sig i åldern 14 till 27 år. Det var mer än 50 000 personer som deltog i den planerade två dagar långa musikfestivalen i Houston, Texas.LÄS OCKSÅ: Travis Scott förkrossad över dödsolyckan – konsertbesökare stämmer honom


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA