x

Kanye West fördömer #MeToo-rörelsen: "Makthungriga galningar"

Kanye West fördömer #MeToo-rörelsen: "Makthungriga galningar"

Rapparen Kanye West, som nu har bytt namn till Ye, gästades av kontroversiella artister som övergreppsanklagade skräckrockaren Marilyn Manson på sitt senaste album Donda. I refrängen i Jail och Jail Pt. 2 sjunger Manson med i rader som "guess who's going to jail tonight?" vilket kan antas syfta på de flertalet övergreppsanklagelser som kvinnor har gjort mot honom på sistone mot hans nekande. Han har också tidigare dykt upp på Kanye Wests lyssningsfest på Soldier Field Stadium i Chicago, där han tillsammans med Kanye och cancellade rapparen DaBaby stod på verandan av replikan av Kanyes barndomshus. DaBaby har gjort homofobiska uttalanden vilket fick festivaler att avboka honom.

Ännu mer kontroversiellt blev det för drygt en vecka sedan när Marilyn Manson dök upp på Sunday Service som är ett slags kyrkolik sammankomst under ledning av Kanye. Eventet livestreamades och även Justin Bieber var en av gästerna, enligt NME. Ett uppträdande hölls på ett tak där de tre musikerna kunde ses omfamna varandra medan böner lästes upp.

Nu uttalar sig Kanye om #MeToo-rörelsen, som vill belysa hur många kvinnor som blir utsatta för sexuella övergrepp och ge en röst till dessa. Han jämför rörelsen med en pöbel som använder sig av sinneskontroll i stil med boken 1984 av George Orwell. Detta säger han i en lång intervju med podcasten Drink Champs, enligt The Guardian.

– De kommer att angripa dig eller någon som du var med för tio år sedan med anklagelserna. Och det finns kvinnor som har varit med om mycket allvarliga saker, som har dragits in i gränder mot deras vilja – det är annorlunda än en kram, men det klassas som samma sak. Det är makt och politik. Du vet, makthungriga galningar och bara kontroll. Det här är tankekontroll från 1984 som vi befinner oss i. Och pöbelmentalitet, säger Kanye West.

LÄS OCKSÅ: Kanye West tillägnade söndagsgudstjänsten till offren – 14-åring dog under Travis Scotts konsert


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA