x

Thåström intervjuas och spelar i TV – skivan gästas av First Aid Kit

Thåström intervjuas och spelar i TV – skivan gästas av First Aid Kit

Det är ingen nyhet att Thåström väljer sina intervjuer väl. Men imorgon får du se en sådan på TV.

Imorgon, 12 november, släpps Thåströms elfte album Dom Som Skiner. Skivan är inspelad under 2019-2021 i Thåströms nya hemstad Berlin men även i Stockholm och Karlstad. Albumet är producerat av Niklas Hellberg, Sanken Sandqvist samt Thåström själv.

På albumet ville Thåström höra fler röster och bjöd in gäster som Titiyo men vi kommer även att höra First Aid Kits stämmor med raderna "Långsamt varmt" på öppningsspåret Södra Korset.

Dom Som Skiner följs upp av en stor Sverigeturné med premiär i Uppsala 18 mars med avstickare till både Köpenhamn och Oslo och avslutas på Avicii Arena i Stockholm 21 maj 2022. Men redan imorgon, fredag, kan du se Thåström när han gör ett sällsynt besök i en TV-studio, det var närmare 20 år sedan sist som han blev intervjuad i en sådan, enligt skivbolaget Sony. 

Däremot besökte han en TV-studio så sent som förra året, när han var en del av gästartisterna i På Spåret och backades upp av Hellacopters.

Förutom intervju gör han också ett liveframträdande i morgondagens Skavlan och med på scen är Titiyo, Niklas Hellberg, Per Eklund och Stefan Brisland för allra första gången. De två senare ingår i Thåströms helt nya band som kommer följa med på vårturnén.

Singeln Papperstunna Väggar – som gästas av Titiyo och som vi förmodar även spelas på Skavlan – kom 24 september. Några veckor senare följdes den av Isbergen. Den låten har liksom Papperstunna Väggar en tydlig elektronisk ljudbild med en synt som puttrar igenom hela verket. Ett ganska krautigt driv, kort och gott.KLASSIKERN: Bisexualitet, droger och indierock


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA