x

Foo Fighters är med i skräckkomedi

Foo Fighters är med i skräckkomedi

Bandmedlemmarna i Foo Fighters kommer att medverka i en kommande skräckkomedi med titeln Studio 666, skriver NME. Det har bekräftats att filmen kommer att släppas nästa år.

Hela bandet – Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett och Rami Jaffee – är med i rollistan, som även inkluderar Whitney Cummings, Leslie Grossman, Jenna Ortega med flera.

Enligt ett pressmeddelande handlar filmen om att Foo Fighters flyttar in i ett hus i Encino, Kalifornien, som är genomsyrat av kuslig rock'n'roll-historia, där gruppen ska spela in ett nytt album. Sångaren Dave Grohl upptäcker dock snabbt att det finns övernaturliga krafter som hotar både fullbordandet av albumet och bandmedlemmarnas liv.

– Efter decennier av löjliga musikvideor och många musikdokumentärer under våra gemensamma bälten, var det äntligen dags att ta steget längre...En fullängds skräckkomedi. Liksom de flesta saker vi gör i Foo (Fighters, red.), började Studio 666 som en idé som växte till något mycket större än vi någonsin hade föreställt oss möjligt, säger sångaren säger i ett uttalande.

Filmen spelades in i samma hus som bandet var i under inspelningen av deras senaste album, Medicine At Midnight. GAFFAs recensent var inte nöjd med resultatet och tyckte att skivan var slätstruken. Recensionen i sin helhet kan du läsa här.


Filmprojektet har hållits hemligt i två år men snart är det äntligen dags för bandet att dela med sig av resultatet.

– Gör dig redo att skratta, skrika och headbanga i dina popcorn. Studio 666 kommer att fuck you up, avslutar Grohl.

Filmen är regisserad av BJ McDonnell, som beskriver filmen som en perfekt kombination av allt han älskar - rock, skräck och komedi knutna samman i en spännande film.

Regissören konstaterar att det har gått många år sedan något liknande skapades. Han syftar på klassiska bandfilmer som The Beatles Help från 1965, The Monkeys Head från 1968 och KISS Meets The Phantom Of The Park från 1978.

– Ta det roliga med 60- och 70-talets old school bandfilmer, blanda det med skräck, och sedan är Studio 666 född!, säger McDonell.

Filmen är baserad på en historia skapad av Grohl, medan Jeff Buhler och Rebecca Hughes har stått för manuset.

Studio 666 kommer till amerikanska biografer i februari 2022, medan ett internationellt släppdatum kommer att tillkännages snart.

LÄS OCKSÅ: När Yngwie Malmsteen toksågade Teddybears – "Det här suger anal"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA