x

Lanserar nya produkter för att förställa din sångröst

Lanserar nya produkter för att förställa din sångröst

Den mänskliga rösten är än idag det kanske mäktigaste och dynamiska instrumentet oavsett musikgenre. Roland lanserar nu en ny expansion till sina syntar Jupiter-X och Jupiter-Xm där tanken är att ge dig fler redskap att ytterligare förställa din röst.

Att modulera den mänskliga rösten till närmast oigenkännlighet har blivit allt vanligare i takt med den tekniska utvecklingen inom musikproduktion. Det dras, pitchas och klipps i våra röster som aldrig förr och även om det kanske känns som en tidsmarkör för samtiden så är det nog också en naturlig del av framtiden musik vi ser.

Ett annat sätt att leka med rösten är att använda sig av modulation. Många känner igen Vocodern från band som Daft Punk och Kraftwerk men ett lite mer oväntat namn att nämna är Neil Young som faktiskt gick loss med denna sångeffekt på sin ganska märkliga platta Trans från 1982. Vad en Vocoder huvudsakligen gör är att lägga till olika stämda kopior av de toner som sjungs vilket således kan skapa bland annat spöklika stämmor.

Roland lanserar nu den nya expansionen Vocal Designer till som implementerar Vocoder och annan röstmodulering till sina syntar Jupiter-X och Jupiter-Xm. Med egna ord beskriver Roland i sitt pressbrev expansionen så här: 

“With Vocal Designer, you can add the warmth and expression of your voice to synthesized sounds, with deep customization to craft unique and memorable tones”.

LÄS OCKSÅ: Nyheter, intervjuer, listor, recensioner – till GAFFA Tech-sektionen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA