x

Den legendariske musikfotografen Mick Rock har dött

Den legendariske musikfotografen Mick Rock har dött

Det har nyligen meddelats att den legendariske musikfotografen Mick Rock har gått bort, han blev 72 år. Hans familj bekräftade nyheten på sociala medier, rapporterar NME.

– Det är med de tyngsta hjärtan, att vi delar, att vår älskade psykedeliska renegat Mick Rock har tagit den jungianska resan till andra sidan, säger de inledningsvis i en tweet.

– De som hade nöjet att existera i hans omloppsbana vet att Mick alltid var så mycket mer än "The Man Who Shot The 70s." Han var en fotografisk poet - en sann naturkraft som tillbringade sina dagar med att göra precis det han älskade, alltid på sitt eget underbart skandalösa sätt, fortsätter uttalandet.

Under hela sin karriär har Mick Rock tagit ikoniska bilder av 70-talets stora musiker. Legendariska världsstjärnor som David Bowie, Lou Reed, Queen, Sex Pistols och många fler har befunnit sig framför linsen.

– En man fascinerad av bilder, absorberade visuella varelser genom sin lins och fördjupade sig i deras konst, och skapade därmed några av de mest magnifika bilder som rockmusik någonsin har sett, fortsätter uttalandet.

Hans fotografier förekom också på ett antal skivomslag och i videor. Några av hans berömda skivomslagsbilder inkluderar Queen II, Raw Power av Iggy & The Stooges och Transformer av Lou Reed.

– Låt oss inte sörja förlusten, utan istället fira Michael David Rocks fantastiska liv och extraordinära karriär. Samtidigt som du gör det på ditt eget sätt måste vi be om att integriteten för hans nära och kära respekteras vid denna tidpunkt. Därför kommer det inga fler kommentarer, avslutas uttalandet.

Mick Rock föddes i London 1948. Mellan 1972 och 1979 var han mest aktiv. David Bowie, Queen, Blondie, Iggy Pop och Syd Barrett var bara några av de många musiker han fångade under den här eran, men det var särskilt hans arbete med Bowie som han blev mest känd för.

Han fortsatte med att fotografera musiker i 70-årsåldern och tog bilder på bland annat Snoop Dogg, Yeah Yeah Yeahs och Miley Cyrus. Han fungerade även som chefsfotograf för The Rocky Horror Picture Show. Rock har publicerat många böcker och utställningar av sina fotografier genom åren.

I sociala medier har kändisar hyllat fotografen, och Sharon Osbourne är en av dem.


LÄS OCKSÅ: Hank von Hell är död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA