x

Förälder upprörd – elever uppmanades sjunga Bögarnas Fel i skolsalen

Förälder upprörd – elever uppmanades sjunga Bögarnas Fel i skolsalen

En klass på Bodaskolan i Borås uppmanades sjunga Grotescos satirlåt Bögarnas Fel vilket har fått mamman till en av eleverna att se rött. 

– Det är inte okej även om låten inte är seriöst menad, säger mamman i Borås Tidning.

Det var på musiklektionen som klassen med 13-åringar tog ton till humorgruppen Grotescos skämtsamma låt som skyller alla problem på bögarna i en sketch. En av eleverna berättade detta sedan för sin mamma när hon kom hem från skolan.

– Hon var upprörd och hade tagit väldigt illa vid sig av händelsen, säger mamman om sin dotter.


Skilsmässor, alkoholism och stel nacke framför datorn, allt detta och mycket mer skylls på bögarna i en uppenbart satirisk låt skriven av komikern Henrik Dorsin. I motsats till den skämtsamma titeln så är den istället kritisk mot homofobi. 

– Barn som precis kommit in i puberteten är väldigt känsliga, och vissa har kanske precis upptäckt att de är homosexuella. Då kan det här bli väldigt jobbigt. Det kan då vara svårt att uppfatta det ironiska i texten, fortsätter mamman som vill förbli anonym.

Skolan har blivit kontaktad av föräldern och högstadierektorn ska då ha sett allvarligt på händelsen samtidigt som de vill vara tydliga med att alla olika slags genrer ska kunna sjungas på skolan. 

LÄS OCKSÅ: Galen figur från 00-talet återupplivas


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA