x

Uppmaning till Bieber: "Sjung inte för min älskades mördare"

Uppmaning till Bieber: "Sjung inte för min älskades mördare"

Fästmön till den mördade saudiska journalisten Jamal Khashoggi uppmanar artisten Justin Bieber att ställa in en planerad konsert i Saudiarabien nästa månad.

– Sjung inte för dem som mördade min älskade Jamal, skriver Hatice Cengic i ett öppet brev till Bieber, rapporterar BBC.

Den kanadensiska sångaren är bland ett antal välkända musiker som kommer att uppträda i det första Formel 1-loppet i Saudiarabien - Formel 1 Grand Prix i Jeddah. Hatice Cengic säger i sitt brev att Bieber kan "sända en kraftfull signal" genom att ställa in.

Jamal Khashoggi mördades på det saudiska konsulatet i den turkiska staden Istanbul i oktober 2018. Han styckades därefter. Men hans kroppsdelar har aldrig hittats. Han hade förts till konsulatet för att hämta några papper i samband med hans förestående äktenskap med Cengic. Hon väntade utanför, men han dök aldrig upp igen.

Inne på konsulatet väntade saudiska agenter, som ströp honom och sedan styckade hans kropp. Det avslöjade turkisk polis.

Saudiarabiens kronprins och verklige härskare, Mohammed bin Salman, hade beordrat dödandet, enligt amerikanska CIA.

Cengic skriver vidare i sitt brev att Bieber har en "unik möjlighet" att visa att hans "namn och talang inte ska användas för att korrigera ryktet för en regim som dödar sina kritiker".

LÄS OCKSÅ: Svensk festival ställer in – bara dagar innan start


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA