x

3 presenttips för musikälskaren

3 presenttips för musikälskaren

Julen är runt hörnet och nu är det dags att fixa julklappar till alla. Du kommer såklart behöva ge bort minst en present till din mamma, pappa, partner och syskon, men du behöver också något för musikälskaren. Musikälskare har väldigt specifik smak, och därför kan det bli svårt att hitta en present till dem.

Men oroa dig inte. Nedan listar vi 3 presenttips för musikälskaren i ditt liv, allt från smycken formade som plektrum till en nybörjarsynthesizer. Föremål som alla musikälskare kommer att älska.

Plektrum & Gitarr namnsmycke från Silvermama
Den första presenten vi vill slå ett slag för är Silvermamas coola bokstavshalsband. Hos Silvermama hittar du namnsmycken i stål och silver till bra priser. De är enkla att beställa och du får dessutom en snabb leverans (1–2 dagar). Smycket levereras med brevbärare (ofta med cykel) till dörren och ej via postombud, vilket gör att det även är ett klimatsmart alternativ.

Förutom eleganta bokstavshalsband, armband med gravyr och Bola gravidsmycke till honom eller henne, kan du även få ett coolt bokstavssmycke format som ett plektrum. På plektrumet kan du gravera namnet på personen som ska få gåvan, så att hen alltid kan bära ett plektrum med sitt namn på halsen. Med andra ord är det en perfekt gåva att ge till en gitarrist du håller kär.

Till detta bokstavshalsband följer det även med en gitarr-berlock, något som verkligen gör detta bokstavssmycke personligt och unikt. Alla namnsmycken från Silvermama går att anpassa med olika symboler, teckensnitt och kedjor. Dessutom får du en fin smyckesask till köpet så att du kan ge bort bokstavshalsbandet med stil.

Bluetooth-vinylspelare
För vinylälskaren kommer en vinylspelare med inbyggd Bluetooth imponera. Med en sådan mackapär kan musikälskaren återupptäcka den tidlösa känslan av en vinyl i en modern skivspelare. Hen kan spela sina favorit LP-skivor och slippa irriterande sladdar med den trådlösa tekniken. Tack vare Bluetooth kan man lyssna på sin favoritmusik via trådlösa högtalare eller hörlurar. Retromusik har aldrig varit så enkel som med en Bluetooth-vinylspelare.

Oavsett vilken musik mottagaren av presenten gillar, om det så är jazz, hiphop eller pop, så får hen ett varmt och mjukt vinylljud på Bluetooth-vinylspelare. Tonarmen är förbättrad, vilket gör att kvaliteten av ljudet inte kompromissas med även om man väljer en modern utgåva gentemot en autentisk.
Idag finns det många återförsäljare av Bluetooth-vinylspelare, så om du ska införskaffa en är det smart att jämföra utbudet innan. Några skivspelare är bättre än andra, och har du en kräsen musikälskande vän bör du nog välja en något dyrare variant. Att ge bort en vinylskiva tillsammans med skivspelaren skadar såklart inte.

En synthesizer
Synthesizers är små, prisvärda och nybörjarvänliga keyboards som möjliggör musikskapande funktioner för producers så väl som pianister och artister. Eftersom synthesizers ligger i den billigare prisklassen gentemot många andra musikinstrument kan de vara den perfekta presenten till någon du håller kär!

Det finns massvis av synthesizers från olika återförsäljare att välja mellan idag. Innan du köper någon bör du höra med din vän, partner eller familjemedlem. Kanske har hen några specifika krav när det kommer till synthesizers? Då vill du inte köpa en synth som inte uppfyller dessa krav. Synthesizers kommer i många olika prisklasser, där den billigaste inte kostar mer än någon tusenlapp och de dyraste överskrider 10 000 kronor.

Om personen i fråga aldrig spelat på en synthesizer förr blir hen säkerligen glad över vad du än packar in. Du bör dock fortfarande välja en som är bra och prisvärd, samt en modell som passar nybörjare. Korg Minilogue är ett perfekt val. Dena synthesizer från Korg kostar inte mer än 4500 kronor och är perfekt för musikproducenter, pianister, keyboardister och basister - nybörjare som proffs.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA