x

Edward Blom kritisk mot rap: "Något ont som alla av god vilja måste bekämpa"

Edward Blom kritisk mot rap: "Något ont som alla av god vilja måste bekämpa"

Gastronomen Edward Blom har tidigare gått ut med hård kritik mot en recensent som hyllade ett metalband och han ger sig nu på gangsterrap. 

Det var nyligen en debatt i SVT:s program Sverige Möts om gangsterrap, en het fråga som blev ännu mer aktuell när rapparen Einár sköts ihjäl tidigare i höstas. Företrädade för Sverigedemokraterna vill till exempel att man slutar prisa gangsterrapparna och kan även tänka sig att begränsa deras musik i Sveriges Radio medan en aktivist som Nattalie Ström Bunpuckdee menar på att de försöker ta fokus från de riktiga problemen som är sociala orättvisor och segregering. 

Den TV-sända debatten i sin helhet kan du se på SVT Play och frågeställningarna fortsatte sedan att engagera efteråt i sociala medier där Edward Blom valde att uttala sig i en tweet

– Jag befäste mina åsikter jag redan bildade när jag första gången hörde en minut av Public Enemy år 1990: Uppenbart att detta är något ont som alla av god vilja måste bekämpa.

FAJTEN MOT SATANISM

Tidigare har Edward också gått hårt åt en recensent av metalgenren. Han skrev då i en tweet ett svar på Märit Rönnols recension av bandet Marduks uppträdande på Getaway Rock.

– Om jag inte missuppfattat en recension i SvD idag stöder den oförblomerat satanism. Fullständigt vidrigt, hemskt, ont! 

Han uppskattade inte att recensenten lämnade konserten med en annan sorts glädje i bröstet från Satan, enligt hennes egna ord.

– Även om de flesta idag inte tror Djävulen existerar så är han en personifiering av allt ont. Han inkluderar ju Hitler, krig, övergrepp etc, skrev Edward Blom på Twitter.

Han menade dock inte att musiken i sig var fel.

– Jag menar inte att musiken är fel. Men Satan inkluderar ju allt ont, inklusive Hitler etc. Får hon glädje från honom är det ju från ondskan, fortsatte han i diskussionen.

LÄS OCKSÅ: SD kan tänka sig att stoppa gangsterrap i radion


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA