x

Andreas Weise går i sin fars fotspår – om än på ett nytt sätt

Andreas Weise går i sin fars fotspår – om än på ett nytt sätt

Hans far Arne Weise brukade vara julvärd och presentera tablån under julafton i SVT, där han gjorde inhopp från och med 1964, men framförallt prenumererade på positionen mellan 1980 och 2002 med några få undantag.

Nu är det dags för Andreas Weise att ta vid traditionen av julfirandet, men istället genom form av musik. Andreas har de senaste åren nått enorma mängder av streams i juletider. Hans singlar har streamats 60 miljoner gånger världen över.

– Det är en låt som andas klassisk jul och en naturlig fortsättning på Weise’s Christmas. Inspirationen i år var att gå lite åt vals-känslan som är så starkt förknippat med klassisk American Songbook och jul. Jag ville också skriva något glatt och hoppfullt efter det vi alla har gått igenom det senaste året, säger Andreas Weise om nya julsingeln The Yuletide Bells i ett pressmeddelande. – För mig personligen har pandemin varit en otrolig utmaning och rent psykologiskt det värsta jag gått igenom, därför är det oerhört kul att få komma tillbaka med en fantastisk jullåt och hoppas att vi i år får fira en riktig jul, avslutar Andreas.

Nästa stopp på hans julturné blir torsdag den 2 december i Stockholm på Södra Teatern.

LÄS OCKSÅ: De tävlar i Melodifestivalen 2022


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA