x

90-talsartister skapar ny supergrupp – Drömhus är en av dem

90-talsartister skapar ny supergrupp – Drömhus är en av dem

Femmes är namnet på den nya supergrupp av artister som nu gör gemensam sak. Drömhus, Denise Lopez, Miio och Emilia var alla välkända namn på 90-talet där den sistnämnda bland annat hade en internationell hit med Big Big World– Nu kände vi att varför ska vi slåss om spelningarna när vi kan göra dem ihop, skapa nya minnen och ha roligare tillsammans, säger Mia Schotte från duon Miio till Aftonbladet.

Pandemin låg bakom att idén föddes när artisterna funderade över framtiden. Therese Grankvist, frontkvinna i Drömhus som hade en hit med Freestyle-covern Vill Ha Dig, fick ett samtal av Miios Mia Schotte som ville samarbeta och på den vägen var det. Även Miio hade framgångar med covers som Gyllene Tiders När Vi Två Blir En under början av 2000-talet. Emilia och Denise Lopez gick också med i nystartade Femmes, där den sistnämnda tidigare var dansare åt bland annat Dr Alban innan hon blev soloartist. – Vi är starka var och en för sig, men kände att tillsammans kan vi bli hur starka som helst. Vi är tjejer vars egon har svalnat som vill stötta och supporta varandra och lyfta andra kvinnor. Alla är välkomna och alla får vara med, fortsätter Mia.

Första försöket att lansera supergruppen var via tv-programmet Melodifestivalen men när bidraget ratades så ser de istället fram emot en sommar av spelningar på festivaler. De kommer bjuda på både sina solohits som nya gemensamma låtar.

LÄS OCKSÅ: Madonna rasar mot Instagram – censurerade hennes bröstvårtor


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA