x

Spotify jobbar på TikTok-liknande funktion

Spotify jobbar på TikTok-liknande funktion

TikTok har tack vare sina populära funktioner blivit en slags branschstandard för konkurrerande plattformar att kopiera. Nu har turen kommit till Spotify som jobbar på att integrera en funktion som möjliggör “oändlig video”.

Vi har sett det på plattformar som Facebook, Instragram, Snapchat och många andra sociala medier – systemet där nya videoklipp dyker upp vid vertikal scrollning. Nu är det, enligt TechCrunch, Spotifys tur att implementera detta populära upplägg. För Internetmedia har de också bekräftat att de testar en ny funktion vid namn "Discover" – en rullande lista med musikvideor som användaren kan bläddra igenom, gilla eller hoppa över.

Funktionen ska dyka upp på en fjärde flik i navigeringsmenyn längst ner i Spotifys app – när den lanseras officiellt till allmänheten.

Discover-funktionen kommer finnas tillgänglig tidigare i en testversion av Spotify-appen för iOS-användare. Förmodligen kan du då också få en försmak av hur den nya musikvideofunktionen faktiskt ser ut och fungerar.

TechCrunch skriver också att ett enkelklick på en video låtar ger en lajk medan ett trippelklick ger dig all information om själva låten. 

Spotify har inte släppt några detaljer om den kommande funktionen men bekräftar för TechCrunch att de experimenterar med idén om ett vertikalt videoflöde. Med andra ord är det inte helt säkert att funktionen ser dagens ljus.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA