x

Ingen P3 Guld-gala i januari – 20-årsjubileum uteblir

Ingen P3 Guld-gala i januari – 20-årsjubileum uteblir

Från starten av coronapandemin har Sveriges Radio iakttagit stor försiktighet vad gäller sin hantering av corona. Sveriges Radio har tagit alla beslut baserat på att företaget har en samhällsviktig verksamhet som behöver skyddas. Därför har företaget nyligen förstärkt riktlinjerna vad gäller verksamheten och sina egna lokaler, däribland radiohuset i Stockholm.

Den 22 januari 2022 hade de planerat att genomföra P3 Guld-galan i Radiohuset i Stockholm. Det förändrade coronaläget i samhället gör att de bedömer att galan inte går att genomföra på plats på Radiohuset utan att riskera den dagliga verksamheten.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva ta det här beslutet, vi ville verkligen fira 20-årsjubileum i januari hemma i vårt eget hus för första gången. Men i nuläget måste vi hantera evenemang och besök, både internt och externt med högsta försiktighet för att säkerställa den dagliga verksamheten inne i Radiohuset, säger Pia Kalischer, ansvarig för Sveriges Radios evenemangsverksamhet, i ett pressmeddelande.

– Vi kommer nu att försöka planera om P3 Gulds 20-års jubileum till en tidpunkt längre fram. Vi har behövt ställa om evenemang förr och jag är övertygad om att vi kommer att hitta ett sätt att gå vidare. Exakt när och var det blir ber vi att få återkomma med, fortsätter Pia Kalischer.

KLASSIKERN: Vardagstristess och revolution


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA