x

Elton John ger ut stjärnspäckad dokumentär – hör´hans nya jullåt här

Elton John ger ut stjärnspäckad dokumentär – hör´hans nya jullåt här

Elton Johns senaste album, The Lockdown Sessions, kom till världen av lite av en slump då coronapandemin och den efterföljande nedstängningen satte stopp för musikerns planerade avskedsturné. Ikonen var tvungen att hitta ett annat sätt att fördriva tiden, vilket kulminerade i det tidigare nämnda albumet. Nu bjuder han in oss för en titt på den processen, i form av dokumentären Inside The Lockdown Sessions, det skriver Uncut.

Musikern presenterade dokumentären på Twitter, där han skrev följande:

"Följ med när jag går djupt in i skapandet av mitt senaste album med alla mina samarbetspartners."


Dokumentären, som kan streamas via Apple Music, följer skapandet av albumet i tre delar. Albumet har en stjärnspäckad gästlista och därmed medverkar bland andra Miley Cyrus, Rina Sawayama, Stevie Nicks och Eddie Vedder i dokumentären.

Idag släpptes Elton Johns nya jullåt, skapad i samarbete med Ed Sheeran. Låten har den kreativa (?) titeln Merry Christmas. Skämt åsido så är det nog många som ser fram emot att gå på julledighet till de två megastjärnornas toner.

Enligt Sheeran var det Elton John som tog initiativet till att göra jullåten, då sångaren upptäckte att hans egen jullåt Step Into Christmas hade slagit sig in på engelska Topp 10-listan för första gången någonsin.

Sheerans beskrivning av låten är ganska okomplicerad:

– Det är vackert, säger han.

Gör dig redo för dokumentären genom att lyssna på The Lockdown Sessions här: MUSIKÅRET 2009: Rättegången mot The Pirate Bay inleddes medan en musiklegend gick bort


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA