x

Legendariska musikspelaren Winamp på väg tillbaka?

Legendariska musikspelaren Winamp på väg tillbaka?

Om den stod på Mount Everest för 20-25 år sedan lyckades inte många konkurrenter med mer än att bestiga den lokala pulkabacken. Alla uppväxta på 90-talet hade den installerad och nu tycks ikoniska musikspelaren Winamp vara på väg tillbaka – i helt ny form.

Säg den som växt upp på 90-talet och inte hört den gamla sloganen “Winamp – it really wips the lamas ass”. Efter lanseringen 1997 var musikspelaren Winamp installerad på merparten av alla datoranvändares burkar. Oavsett om man satt inbokad på biblioteket och lyssnade på en piratad Antiloop-låt eller pressade K56-modemet till bristningsgränsen hemma så var programmet en naturlig del av mångas vardag. Efter att i första hand fungerat som MP3-spelare fick Winamp allt fler användningsområden och det var en bit in i livscykeln bland annat fullt möjligt att använda den för att kolla på film.

Efter iTunes lansering rationaliserades Winamp successivt bort och för åtta år sedan släpptes den senaste – men alltså inte sista – versionen.

Enligt PC for Alla gör nu Winamp comeback. Datorsajten citerar på sin hemsida ett uttalande från företaget bakom, Audiovalley, som menar att den gamla trotjänaren är på väg tillbaka i en ny och uppdaterad form som ska koppla dig till din musik var du än är. Det har däremot inte viskats om något datum en lansering kan tänkas ske.

Har du saknat Winamp?

LÄS OCKSÅ: Nyheter, intervjuer, listor, recensioner – till GAFFA Tech-sektionen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA