x

Le Tigre återförenas för sin första konsert på mer än 10 år

Le Tigre återförenas för sin första konsert på mer än 10 år

Den elektroniska rockgruppen Le Tigre har meddelat att de nästa år spelar sin första konsert tillsammans på mer än ett decennium. Återföreningen äger rum som en del av This Ain’t A Picnic-festivalen, som kommer att hållas för första gången den 27 och 28 augusti 2022 i Kalifornien, det skriver NME.

Förutom Le Tigre har LCD Soundsystem och The Strokes bokats som huvudakter, medan bland andra Phoebe Bridgers, Idles, Courtney Barnett, Turnstile och Caroline Polachek också pryder affischen.

Le Tigre bildades 1998 av Kathleen Hanna (Bikini Kill), Johanna Fateman och Sadie Benning. Den sistnämnda ersattes dock av JD Samson 2001 och sedan dess har Samson varit en permanent bandmedlem.

Den amerikanska gruppen tar ofta in performancekonst och multimedia i sina föreställningar och är även kända för ett vänsterperspektiv och socialpolitiska texter, där det bland annat fokuseras på feminism och HBTQ+-gemenskapen. Samson och Fateman har tidigare arbetat med den ryska aktivistgruppen Pussy Riot, medan Le Tigre som trio bland annat har bidragit till Christina Aguileras album Bionic från 2010.Le Tigre släppte sitt senaste studioalbum, The Island, 2004. 2016 gav trion ut singeln I'm With Her i samband med Hillary Clintons kampanj inför det amerikanska presidentvalet.Nyligen har Le Tigre varit inblandad i en rättegång om deras låt Deceptacon från 1999 från gruppens självbetitlade debutalbum samma år, där sångaren Barry Mann anklagade gruppen för att kopiera hans låt från 1961, Who Put The Bomp (Bomp, Bomp, Bomp). Le Tigre replikerade med att säga att Manns låt inte var ett original och att han därmed inte hade upphovsrätt. Ärendet löstes genom ett sekretessavtal mellan parterna och kommer därmed aldrig redovisas offentligt.LÄS OCKSÅ: Multiartisten Kat Von D kommer till Sverige för tre konserter


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA