x

Bronski Beats grundare död – blev 61 år

Bronski Beats grundare död – blev 61 år

"Möjligen den första riktiga gaygruppen i pophistorien", skrev American Spin Magazine en gång om brittiska Bronski Beat. Trion bildades i London 1983 av Larry Steinbachek, Jimmy Sommerville och Steven Bronski, även känd som Steven Forrest.

Alla tre medlemmarna var homosexuella, vilket också kom att forma gruppens textuniversum. I en intervju med Melody Maker några månader efter gruppens debutkonsert berättade Forrest om sin frustration över sina föräldrars bristande acceptans av hans sexualitet.Nu har Forrest gått bort vid en ålder av bara 61 år. Det skriver The Guardian som samtidigt uppger att dödsorsaken ännu inte har offentliggjorts. 

– Tråkigt att höra att Steve är död. Han var en begåvad och väldigt melodisk man. Det var roligt och spännande att arbeta med honom på låtar, och den ena låten som förändrade våra liv och berörde så många andra liv, skriver den gamla bandkamraten Jimmy Sommerville på Twitter.
Sommerville syftar här på Bronski Beats debutsingel, Smalltown Boy, som släpptes 1984 och nådde en tredje plats på den brittiska hitlistan. Larry Steinbachek, som spelade keyboard i Bronski Beat, dog vid en ålder av bara 56 år 2017.

LÄS OCKSÅ: The Monkees-stjärnan Michael Nesmith är död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA