x

11-åriga Nandi Bushell tolkar Tool – "min mest utmanande trum-cover"

11-åriga Nandi Bushell tolkar Tool – "min mest utmanande trum-cover"

Trumtalangen Nandi Bushell har tidigare tolkat låtar från en rad artister som Led Zeppelin och The Who, och nu har musikern delat med sig av vad hon beskriver som sin "mest utmanande trum-cover" någonsin, det skriver NME.

Hon tolkar Tools Forty Six & 2 från 1996 från det amerikanska progressiva metalbandets andra album, Ænima.

– [Det finns] många komplexa timingutmaningar och svåra mönster, vissa delar är riktigt snabba, och det är också en riktigt lång låt, säger Bushell.

Hon berättar också att hennes farbror är ett stort fan av Tool, och att han under lång tid har spelat många av bandets låtar för henne i hopp om att hon en dag skulle göra en egen coverversion.

Bushell har tidigare deltagit i trumdueller mot några av branschens stora talanger, inklusive Foo Fighters-sångaren och före detta Nirvana-trummisen Dave Grohl och Queen-trummisen Roger Taylor. Den unga talangen gör även originallåtar och har jobbat med Tom Morello, Jack Black och Greta Thunberg på låten The Children Will Rise Up!Bushell har för närvarande över 845 000 följare på Instagram och mer än 350 000 prenumeranter på YouTube. På musikerns YouTube-kanal finns filmer där en blott sexårig Bushell spelar trummor med sin pappa.

LÄS OCKSÅ: 11-åriga Nandi Bushell i trumduell med Queens Roger Taylor


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA