x

Betting på musik: Så fungerar det

Betting på musik: Så fungerar det

Som musikälskare älskar vi inte bara att avnjuta några fantastiska musikstycken från och till. Att spela på resultatet av olika musiktävlingar är även något vi lockas av, eftersom vi då kan titta på festligheterna hemifrån och samtidigt (förhoppningsvis) tjäna lite pengar på våra musikkunskaper. 

Men hur fungerar betting på musik egentligen? Och vilka musiktävlingar kan man spela på? Frågor som dessa försöker vi besvara nedan.

Spelbolag som erbjuder odds på musiktävlingar
Om du har för avsikt att betta på musiktävlingar måste du först och främst hitta ett spelbolag som erbjuder odds på dessa. Även om musiktävlingar ännu inte är jättestora inom bettingvärlden, kan du fortfarande njuta av denna sorts underhållning med chansen att vinna riktiga pengar hos några spelbolag. Varje sådant spelbolag kommer erbjuda lukrativa välkomsterbjudande, något som kan försvara valet för nybörjare. Se därför till att jämföra utbudet av spelbolag innan du registrerar dig.

Olika musiktävlingar att spela på
Musiktävlingar finns det gott om. Under dessa tävlar internationella så väl som nationella musiker om olika bemärkelser, allt från vinnare av Eurovision till en Grammy för bästa musikproduktionen till en film. Nu har vi redan avslöjat två av de stora musiktävlingar som finns att betta på. Låt oss kika närmre på dessa och några fler.  

Eurovision Song Contest: ESC är nog den musiktävling som är mest aktuell för svenskar, efter Melodifestivalen såklart. Eftersom ESC är en europeisk musiktävling erbjuds odds från spelbolag lite här och var i Europa, så då kan du hitta flera olika spelbolag att placera dina bets hos. Under ESC kan man spela på de bägge semifinalerna innan den stora finalen, och placera sina bets på de man tror har högst sannolikhet för att vinna.

Grammisgalan: Grammisgalan är den största kvällen i musikbranschen där de delar ut den årliga Grammyn. Här kan man verkligen kamma hem många vinster om man lyckas pricka rätt, då samma musiker kan vinna ett flertal olika titlar. Då Grammisgalan är en internationell tävling erbjuder ett flertal utländska spelbolag möjligheten att spela på oddsen under kvällen. Givetvis finns även den svenska Grammisgalan, som i år bland annat korade Victor Leksell som en av årets vinnare i Grammisgalan. Även denna går att spela på hos några svenska spelbolag.

gallery_large

Oscarsgalan: Till sist har vi Oscarsgalan, som tekniskt sett inte är en musiktävling, men ändå erbjuder kategorier för bästa originallåt och originalmusik. Även här kan man alltså satsa pengar på vem eller vilka man tror vinner priserna och därmed kamma hem stora vinster om man har turen på sin sida. Bland vinnarna på Oscarsgalan 2021 fanns bland annat H.E.R som framförde “Fight For You” i “Judas and the Black Messiah”.

Att tänka på när du bettar på musik
Bestämt dig för att betta på någon av världens största musiktävlingar? Grattis! Det är oerhört kul. Vi har två tips att dela med oss av:

  • Satsa inte endast på favoriten/favoriterna. Detta kan resultera i förluster, oavsett hur duktiga dina favoriter är.
  • Spela aldrig med mer pengar än du har råd att förlora. Betting är en sorts gambling, och om du inte spelar ansvarsfullt är det väldigt riskfullt.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA