x

Håkan Hellström spelar in ny musik – befinner sig i studion

Håkan Hellström spelar in ny musik – befinner sig i studion

Sommaren 2020 så blev inte den stora Håkan Hellström-upplevelsen av på Ullevi på grund av rådande pandemi. Konserterna flyttades istället till 2021, och slutligen till 2022. 

När det meddelades under våren 2021 att sommarkonserterna flyttades till 2022 sa artisten så här:

– Många som jag träffat har frågat om spelningarna i sommar och jag blir alltid glad över att folk undrat. Men samtidigt trist att inte ha kunnat ge något svar. Jag har vetat lika lite som alla andra. Tyvärr verkar det alltså bli svårt även i år. Grämer mig över detta...Känns verkligen som vi alla behöver mentalt vaccin nu. What the world needs now is love, sweet love och good vibrations. Lika mycket som vaccin i spruta.

Han sa också att bandet har jammat mycket den senaste tiden.

– Precis som i tonåren när vi sågs bara för att lira och inte var i närheten av några spelningar. Så för oss hålls musiken igång hela tiden. Och jag bränner på musik i lurar och högtalare så högt jag kan för att få in kraften i huvudet. Hoppas att ni också har nån bra kraftkälla.

Nu meddelar artisten att han har gått in i studion i väntan på konserterna. Detta avslöjar han i ett inlägg på Facebook.På bilden sover producenten Björn Olsson på golvet i Tamiami Records studio, ett skivbolag som drivs av basisten Oscar Wallblom från Håkans band. Detta medan två hundar trivs i bakgrunden, för att uttrycka det milt. 

I videon i inlägget som lades upp dagen innan nyårsafton så hörs låten Gott Nytt från albumet Illusioner från 2018. Men han tillägger att ny musik är på gång.

– Jag var i bra form sist men jag kommer nog tillbaks i bättre. Med ny musik också, säger han.

Det senaste studioalbumet Håkan släppte var Rampljus från 2020.

DUELLEN: Håkan Hellström vs. Kent


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA