x

Endast ett EU-land ger visumfri inresa till brittiska musiker efter Brexit

Endast ett EU-land ger visumfri inresa till brittiska musiker efter Brexit

Efter Brexit, som ägde rum den 31 januari 2020, har det blivit betydligt krångligare och dyrare för brittiska musiker att turnera i EU. Hittills har bara ett EU-land, Spanien, skrivit på ett avtal som gör det visumfritt för brittiska musiker att turnera i landet i upp till 90 dagar, skriver NME.

Förhandlingar mellan den brittiska regeringen och EU-kommissionen om ett gemensamt avtal för att säkerställa viseringsfritt tillträde för brittiska musiker till EU har hittills inte lett till några resultat, och företrädare för den brittiska regeringen och EU-kommissionen skyller på varandra för bristen av en överenskommelse.

Mer än 280 000 britter har skrivit under ett upprop där de ber den brittiska regeringen att göra något åt ​​problemet.

Den brittiska musikorganisationen The Incorporated Society of Musicians (ISM) har nu bett den nytillträdde Brexitministern Liz Truss att ingå ett avtal med EU.

– Sektorn står nu inför mycket byråkrati, vilket är både dyrt och tidskrävande. De föreslagna lösningarna som bilaterala avtal med EU-stater har inte förverkligats, förutom med Spanien, och det finns stora problem med cabotage (passagerartransporter eller gods mellan olika städer i ett land utförda av ett företag från ett annat land, red.), tillstånd och inblandade hamnar, säger ISM:s ledare Deborah Annetts till The Independent.

LÄS OCKSÅ: Warner spenderar en förmögenhet på att köpa David Bowies låtar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA