x

Jim Carrey gästar världsstjärnans kommande album

Jim Carrey gästar världsstjärnans kommande album

The Weeknd meddelade nyligen, via sina sociala medier, att hans femte studioalbum kommer att heta Dawn FM och kommer att släppas redan nu på fredag 7 januari. Bland gästerna finns Tyler, The Creator, Lil Wayne och producentveteranen Quincy Jones, men även en viss skådis.

Hitmakaren antydde på nyårsdagen på Instagram att hans kommande femte album skulle släppas mycket snart. Han publicerade en kort textmeddelandekorrespondens med La Mar Taylor, en av grundarna av The Weeknds skivbolag XO. La Mar Taylor önskade gott nytt år och frågade "vad tycker vi?"

The Weeknd svarade:

– Gott nytt år! Allt känns kaotiskt igen. Musik kan läka, och det känns viktigare än att rulla ut ytterligare ett album. Låt oss bara släppa allt och njuta av det med folk...XO.

Redan i oktober berättade den enormt framgångsrika sångaren och låtskrivaren för sitt radioprogram på Apple Music Radio 1, Memonto Mori, enligt Complex, att det nya albumet nästan var komplett och helt enkelt saknade bidrag från några gäster. Och nu visar det sig att förutom ovan nämnda namn har den 59-årige komikern och skådespelaren Jim Carrey en roll på skivan.

"Jag lyssnade på Dawn FM med min gode vän Abel, The Weeknd, igår kväll", skrev Jim Carrey på Twitter strax efter att popstjärnan gått ut med albuminfo och fortsatte: ”Det var djupt och elegant och det dansade mig runt i rummet. Jag är stolt över att få spela en roll i hans symfoni."

The Weeknd delade i sin tur tweeten och svarade med "Tack för att du är en del av detta."

The Weeknds senaste album, After Hours, från mars 2020, var ett av de globalt mest streamade och sålda albumen 2020 och var till exempel det näst mest streamade och sålda albumet i USA. Albumet innehåller de stora hitsen Blinding Lights och Save Your Tears.

2021 har The Weeknd även gästspelat i låtar med Kanye West, Post Malone och Swedish House Mafia.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av The Weeknd (@theweeknd)


LÄS OCKSÅ: Madonna är upprörd – anser att hennes låt har blivit stulen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA