x

Vad hände egentligen med Spotifys utlovade HiFi-streaming?

Vad hände egentligen med Spotifys utlovade HiFi-streaming?

Redan under 2021 utlovade svenska streaming-jätten Spotify möjligheten att strömma all musik i CD-kvalitet. Utöver en testgrupp i USA har ännu ingen fått ta del av detta, så vad händer egentligen?

Streaming i CD-kvalitet har stått högt på önskelistan för många av de mer audiofila användarna av Spotify. Trots att HiFi-streaming utlovades redan under 2021 har inte mycket hänt från Spotifys sida och det är inte utan anledning som fler än bara de värsta ljudnördarna säkerligen skruvat på sig av fundersamhet.

En talesperson från Spotify gör nu gällande för internetmediet Engadget att artister och användare efterfrågar HiFi-streaming och att de också gärna vill kunna leverera detta – någon gång i framtiden.

Spotify har redan testat streaming av CD-kvalitet i USA, men även om tjänster som Apple Music, Tidal och Deezer har introducerat "förlustfritt" ljud har Spotify alltså bara låtit en liten del av sina användare få prova detta.

Spotify har inte heller sagt något om vad kostnaden för att lyssna på HiFi-streaming kommer landa på. När det testades i USA låg priset på 7,5 dollar extra per månad vilket kan vara en fingervisning. Men då övriga nämnda tjänster valt att inte ta extra betalt för den förbättrade ljudkvaliteten ska det bli intressant att se vad Spotify slutligen väljer för modell.

Spotify har bekräftat att HiFi-varianten kommer fungera med alla Spotify Connect-högtalare.

LÄS OCKSÅ: Nyheter, intervjuer, listor, recensioner – till GAFFA Tech-sektionen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA