x

Kanye West misstänkt för misshandel

Kanye West misstänkt för misshandel

Kanye West är enligt uppgift misstänkt för misshandel i en anmälan som utreds av Los Angeles-polisen. Enligt Variety säger Los Angeles-polisens talesperson Redina Puentes att den påstådda incidenten ska ha ägt rum tidigt under morgonen 13 januari, utanför Soho Warehouse, en medlemsklubb i LA.

Fox 11 rapporterade samma dag att ett fan ska ha blivit slaget av Kanye West efter en hetsig diskussion.

I inslaget rapporterar journalisten Gigi Graciette att ett fan ska ha sett West sitta i sin bil och gått fram för att be om en autograf. ”Exakt vad som sagts efter det finns att läsa i polisrapporten, men fanet har sagt till polisen att Kanye ska ha hoppat ur sin bil och kallat honom … saker som inte lämpar sig för TV, och sedan slagit honom till marken”.

Graciette uppmärksammade att West är en del av polisutredningen, den påstådda händelsen rubriceras dock som en förseelse, vilket högst leder till en sex månaders fängeslsedom, och innebär att West troligtvis inte kommer att bli formellt åtalad.

Kort efter nyhetssändningen postade TMZ en video där West deltar i en hetsig diskussion med två okända personer på allmän plats. Det smygfilmade klippet ska ha spelats in ”någon gång mellan onsdag natt och torsdag morgon”, och i klippet verkar Kanye skrika ”Sa ni det där eller inte? För det är det som fucking händer nu”.

TMZ rapporterade att West sågs tidigare under kvällen på supéklubben Delilah, i West Hollywood.

NME har sökt Wests representanter för en kommentar.

Nyheterna kom bara timmar efter att West annonserades som en av tre huvudakter till årets Coachella, där han presenteras med sitt juridiska namn Ye, jämte Billie Eilish och Harry Styles.

Rysslandsresan var fejk

NME har också tidigare rapporterat att West ska ha planerat en resa till Moskva, där han skulle framträda med sin gospelkör Sunday Service Choir och träffa ryske presidenten Vladimir Putin. En av Wests representanter avfärdade senare rapporteringen som ”helt och hållet fabricerad”. Rapparen är också aktuell med en musikvideo till låten Heaven And Hell från nya skivan Donda, han syns också i trailern till den kommande Netflix-dokumentären Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy.

LISTA: 6 artister som slutat spela sin egen låt – av diverse anledningar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA