x

Band kapade festivalens namn på nätet – gör PR-succé

Band kapade festivalens namn på nätet – gör PR-succé

Det finns många sätt att marknadsföra sitt band på. Till exempel genom att köpa en webbdomän som nästan har samma namn som en stor festival, och omdirigera den till sin egen bandsida. Post-hardcorebandet I Set My Friends On Fire gjorde just detta, och har sedan dess dragit till sig mer uppmärksamhet än vanligt.

Enligt New Fury Media köpte bandet domänen whenwewereyoungfest.com kort efter att festivalen When We Were Young Festival (whenwewereyoungfestival.com) presenterade 2022 års upplaga.

Bandet skriver själva på sociala medier att det varit ”den galnaste veckan vi haft på åratal”, och att ”det aldrig handlade om att få spela på en festival vi inte blev inbjudna till. Det handlar om att avslöja att det ’slutna sällskap’ bestående av agenter och promotors som ’styr’ industrin inte är så mäktiga trots allt”. De skriver också att deras kommande turné är den bäst säljande biljettmässigt sedan 2011.

Bandet har också skrivit på sociala medier att de kommer avslöja en festivalspelning den första februari. Om det är på When We Were Young Festival återstår att se.

Festivalens nuvarande line-up innehåller bland annat Paramore, My Chemical Romance, Bring Me The Horizon, Avril Lavigne och A Day To Remember. Den kommer att äga rum mellan 22-23 oktober i Las Vegas.

LÄS OCKSÅ: 14 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA