x

MEST LÄST: Ghost samarbetar med Jocke Berg

MEST LÄST: Ghost samarbetar med Jocke Berg

Grammyvinnande Ghost har offentliggjort sitt femte album vid namn Impera som släpps den 11 mars. I samband med detta släppte de även singeln Call Me Little Sunshine med tillhörande video regisserad av Matt Mahurin (MetallicaU2Tracey Chapman m.fl.).I höstas fick vi det första smakprovet från det kommande albumet. Singeln Hunter’s Moon släpptes den 30 september och gick rakt in på den amerikanska rockradions förstaplats. Den blev därmed bandets fjärde etta på den amerikanska rockradion. Singeln agerade även ledmotiv till filmen Halloween Kills, som fortsatte den nya Halloween-trilogin.

Men nu har det också kommit till kännedom att nerlagda rockbandet Kents frontman Jocke Berg har samarbetat med Ghost på det nya albumet. Han står nämligen med som låtskrivare på låtarna Kaisarion och Respite On The Spitalfields. Andra låtskrivare som sticker ut är Peter Svensson (The Cardigans) och Klas Åhlund (Teddybears) som tillsammans med Ghost har skrivit Griftwood.

Den 25 januari startar Ghosts världsturné som tar dem genom 49 arenor. I vår intar Papa Emeritus IV och hans gastar Sverige för två konserter. Först ut är Avicii Arena 29 april och två dagar senare 1 maj blir det ett besök i Malmö Arena. 

Ghost har släppt fyra studioalbum och räknas just nu som ett av världens största rockband. Med senaste albumet Prequelle (2018) så gick de in som etta på albumlistan i Sverige, Norge och Finland samt trea på amerikanska Billboard 200 albumlistan. En topp 10-placering på Billboard 200 är något endast fyra svenska artister genom tiderna lyckats med tidigare (ABBA, Ace Of BaseEurope och Avicii). 

Räkna med en lång omslagsintervju med Ghost i GAFFAs marsnummer.

LISTA: 7 minnesvärda mellansnack från Paul Stanley


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA