x

Foo Fighters gör ny låt för Fragglarna

Foo Fighters gör ny låt för Fragglarna

Mellan 1983-1987 kunde man se Jim Hensons tv-serie med dockor för barn, Fragglarna, i fem säsonger. Serien tog dig in i ett fantasifullt universum där dockor framförde en mix av humor och högenergiska musikaliska framträdanden. Det visade sig dock finnas ett stråk av geni bakom galenskapen, eftersom serien också fungerade som en allegori till aktuella ämnen som andlighet, personlig identitet, fördomar, miljön och sociala konflikter.

En tecknad spinoff pågick under en säsong 1987. Om vi ​​sedan snabbspolar fram till 2020 så tog skaparna tag i serien igen och släppte succén Fraggle Rock: Rock On! som, tro det eller ej, filmades enbart via Zoom.

Uppståndelsen kring dockorna har tagit fart igen, och därför släpptes nyligen den nya serien på Apple TV +. Rockbandet Foo Fighters är med på soundtracket till den nya serien Fraggle Rock: Back To The Rock, uppger NME. Deras kärlek till dockorna lyser onekligen igenom i den nya låten Fraggle Rock Rock. Lyssna på låten nedan:

Låten är skriven av Dennis Lee och Philip Balsam, som också arbetade med låtarna till originalserien.

Foo Fighters kommer dessutom att gästa den nya serien i ett avsnitt, och senare i år kan vi se fram emot deras medverkan i en ny skräckkomedi titulerad Studio 666.

Nedan kan du se en trailer för den:LÄS OCKSÅ: Foo Fighters är med i skräckkomedi


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA