x

MEST LÄST: Neil Youngs kritik mot Spotify – "sprider falsk information om vacciner"

MEST LÄST: Neil Youngs kritik mot Spotify – "sprider falsk information om vacciner"

Neil Young har skrivit i ett öppet brev på sin hemsida att han vill att hans musik tas bort från Spotify eftersom streamingtjänsten även har poddar av den vaccinkritiska amerikanske komikern och poddvärden Joe Rogan, skriver Pitchfork. Young skriver att Spotify alltså "sprider falsk information om vacciner – vilket potentiellt kan innebära döden för de som tror på den desinformation som sprids". Young skriver också att Spotify "kan ha Rogan eller Young, inte båda."

Brevet var adresserat till Youngs manager Frank Gironda och Tom Corson, en operativ chef för Youngs skivbolag Warner Bros., där han ber dem ta bort Youngs musik. Texten har dock redan tagits bort från Youngs hemsida igen, vilket kan tyda på att Young har ändrat uppfattning. I skrivande stund finns hans musik fortfarande på Spotify.

Joe Rogan har bland annat uppgett att han inte anser att unga och friska människor ska vaccineras mot covid-19, precis som han gett talartid till den vaccinkritiske amerikanske virologen Robert Malone, som blivit permanent utestängd från Twitter för att ha spridit desinformation om vacciner mot covid-19.

Pitchfork har hittills utan framgång försökt få en kommentar från representanter för Young och Rogan.

I december släppte Neil Young sitt 41:a studioalbum, Barn.

LÄS OCKSÅ: Neil Young släpper demos från 1987 – minns inte inspelningen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA