x

Ryan Adams ger ut metalskiva

Ryan Adams ger ut metalskiva

För drygt ett år sedan meddelade Ryan Adams sina fans och världen att han skulle ta en paus från musiken, bland annat på grund av problem med innerörat, och efterföljande hörselnedsättning. I en serie mycket långa blogginlägg berättade han i januari 2009 om beslutet, som också innebar att han inte längre kunde fortsätta arbeta med kompbandet The Cardinals. Om någon skulle ha kommit att missa Adams sedan hans beslut har vi här goda nyheter att berätta: pausen är nämligen avslutad. Och egentligen är väl det inte så förvånande då han trots allt är en ökänd arbetsnarkoman.

Tystnaden bryts med ännu en platta. Adams utnämner den som sin "sin första riktiga metalskiva". Den ska heta "Orion" och kommer tydligen bara ut på vinyl genom hans lilla skivbolag Pax Am. 30 sekunder av låten "Electro Snake" finns att streama och hämta gratis på Soundcloud.com för den som är nyfiken på hur en metalversion av Ryan Adams låter.

Är man nyfiken på hela skivan bör man ta kontakt direkt med Pax Am då skivan inte kommer att vara till försäljning i butiker eller näthandel. Adams ger ingen ytterligare information om släppet, hur många låtar eller exakt när den kan köpas. Allt för att hålla metalmystiken vid liv. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA