x

N*E*R*D pratar ny skiva

N*E*R*D pratar ny skiva

Det fjärde studioalbumet från N*E*R*D har inneburit förbaskat mycket extraarbete om man ska tro medlemmarna i bandet. Trion har sedan tidigare lyckats spela in två hela album och dumpat båda. Och nu, till slut, är de så gott som klara med – ingenting.

I varje fall är det vad den senaste albumtiteln antyder, "Nothing", men förhoppningsvis är skivan i det här fallet inte vad den heter.

Ska man tro Shay är inspirationen den här gången hämtad från kvinnor och turnéer. I en intervju med MTV berättar Pharrell att det nya albumet till stor del är inspirerad av turnén som efterföljde skivan "Seeing Sounds" från 2008:

– Vi har tagit en lite annorlunda riktning den här gången. Musiken är mestadels väldigt psykedelisk – 80 procent är helt klart flower power, modskultur. Tankar om att släppa taget, vara fria och ha kul!

Den första singeln från "Nothing" heter "Hot N 'Fun", och har Nelly Furtado som gästsångare. Den går nu att höra i streamat format på på N*E*R*D:s MySpace-sida.

"Nothing" är i butikerna måndag 14 juni. Vill man höra det nya albumet live bör man bege sig till Storsjöyran, Jämtlandsfestivalen som pågår mellan 29-31 juli.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA