x

Katy Perry släpper nytt i augusti

Katy Perry släpper nytt i augusti

Uppföljaren till det platinasäljande albumet "One Of The Boys" heter "Teenage Dream" och kommer att släppas i slutet av augusti, men första singeln från albumet är redan här. Den heter "California Gurl" och är uppenbarligen tillägnad Perrys hemstat Kalifornien och innehåller ett gästspel från ingen mindre än Snoop Dogg. Singeln sägs vara inspirerad av Jay-Zs hyllning till New York, "Empire State Of Mind". En låt som Perry hörde när hon festade med sina vänner i Los Angeles:

– Alla stod med sina drycker dansade och jag tänkte: Vi är inte i New York, vi är i Los Angeles! Vad sägs om en låt om Kalifornien? Med alla homies, gin och juice, de vajande palmerna, de solkyssta husen. Jag bestämde mig för att skapa en motsvarighet till Jay-Zs hyllning. Jag vill att folk ska boka en biljett till Kalifornien första gången de hör den här låten.

Så säger Perry i ett pressmeddelande och eftersom låten handlar om Kalifornien och eftersom det nästan är kriminellt att nämna gin och juice utan att också hänvisa till Snoop Dogg beslutade sig Perry för att hon skulle rekrytera rapparen.

På "Teenage Dream" samarbetar Perry även med Weezers frontman Rivers Cuomo, Dr Luke (som är co-författare till Perrys hit "I Kissed A Girl"), vår egen Max Martin och Christopher Stewart för att bara nämna några.

"Teenage Dream" släpps i Sverige måndagen 30 augusti. Men det finns ännu inga klara turnédatum.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA