x

Tidigare Hultsfredschefen: ”Tältfestivalerna fortfarande störst”

Tidigare Hultsfredschefen: ”Tältfestivalerna fortfarande störst”

Många som kommenterat beskedet om att Hultsfredsfestivalen begärs i konkurs påstår att det nuförtiden är stadsfestivaler som folk vill gå på. Det är en medial myt som skapats av 50-åringar som blivit för bekväma för camping, säger Per Alexandersson, som tog över rodret efter katastrofåret 2007 och avgick efter ytterligare två förlustår 2009.

– Sveriges två största festivaler, Sweden Rock och Peace & Love, har campingområden. Att banden på Peace & Love spelar i stan betyder bara att man pissar mot en vägg i stället för ett träd, säger Alexandersson, som tillägger att Way Out West är en lyckad satsning, men att den fortfarande bara är hälften som stor som Peace & Love.

Vissa kritiker har sagt att Hultsfred förlorat sin linje när det gäller artistbokningar.

– Det får dom stå för. Jag kan bara säga att Killers och Kings of Leon 2009 var ingen dålig line-up.

Vad som då är den egentliga orsaken till att det gick som det gick för Hultsfred säger han sig inte kunna tala om.

– Men förlusten 2007 var svår. Efter det genomförde vi ett omfattande åtgärdspaket och lyckades med nästan allt. Så kom finanskrisen.

I går kväll kom beskedet om att den 25:e upplagan av Hulstredsfestivalen, Hultsfred X, ställs in och att bolaget Hultfredsfestivalen AB begärs i konkurs. Orsaken sades vara för få sålda biljetter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA