x

Dåliga utsikter få pengar tillbaka för Hultsfredsbiljett

Dåliga utsikter få pengar tillbaka för Hultsfredsbiljett

Ingen har gått miste om att Hultsfredsfestivalen tvingades ställa in årets planerade 25-årsjubileum och istället sätta sig själva i konkurs. När bara cirka fem tusen biljetter hade sålts veckan innan festivalen skulle äga rum brakade ekonomin ihop. Nu verkar det som de som köpt biljetter kommer att få mycket svårt att få några pengar tillbaka.

Nu står det nämligen klart att inte bara det bolag som i vintras startades för att rädda festivalen, Hultsfredsfestivalen AB gått i konkurs, utan även Rockparty samt dess två föreningar Rock Metropol AB och Music Link.

Över 100 företag och organisationer har fordringar på Rockparty och just nu håller advokatfirman Gilmstedt på att utreda vilka tillgångar som finns och hur de ska fördelas. Enligt dem kommer det hela att ta mycket lång tid och utsikterna för de privatpersoner som väntar på pengar för sin biljett ser dåliga ut.

– I nuläget bedömer jag att alla biljettköpare har väldigt små förutsättningar att få någon betalning, säger Glimstedts Bengt Stridh till TT Spektra.

Själva har Rockparty inget inflytande över vilka som kommer att få ta del av konkursboet, men hade gärna prioriterat sina biljettköpare.

– Vi har vädjat till konkursförvaltaren att se till så att de som köpt biljetter får pengar först, men vi kan inte påverka det själva, säger Rockpartys ordförande Tony Bohlin.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA