x

Elin Ruth Sigvardsson till Close To Home

Elin Ruth Sigvardsson till Close To Home

De senaste och sista tillskotten till Borås 20-timmarsfestival är singer/songwritern Elin Ruth Sigvardsson och Jasmine Kara.

Sigvardsson har under sina sju aktiva år hunnit med att släppa fyra album. Hennes debut "Saturday Light Naive" producerades av Lars Winnerbäck och fick stor uppmärksamhet, vilket ledde till att Sigvardsson Grammisnominerades till bland annat bästa nykomling. 2009 startade hon sitt eget skivbolag, Divers Avenue Music, och släppte via det i oktober albumet "Cookatoo Friends". Och det är med det albumet hon nu turnerar. Till Close To Home kommer hon med fullt band.

Jasmine Kara ses av många som årets nykomling. Hennes explosionsrika blandning av blues, soul och rock har fått många på fall och i nästa nummer av GAFFA (släpps på torsdag) finns en intervju med den Close To Home-aktuella artisten.

Close To Home har även tagit hjälp av Boråsbördige Helge Skoog och hans röst till sin reklamkampanj. Planen var från början att några festivalaktuella artister skulle användas.

– Men de var svåra att få tag på under sommaren och då dök Helge upp som ett alternativ. Vi kontaktade honom och som den lokalpatriot han är så ställde han upp för den goda sakens skull, meddelar marknadschef Niklas Arvidsson i ett pressbrev.

Skoog kommer i reklamkampanjen att tolka artister som Amanda Jensen, Timo Räisänen, och Mustachs Ralf Gyllenhammar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA