x

No Doubt är tillbaka i studion

No Doubt är tillbaka i studion

Redan under 2007 började rykten spridas om att No Doubt funderade på att spela in nytt material. Året därefter gick bandet ut med att de skulle göra en återföreningsturné som blev av i USA under 2009. Enligt en ny intervju med bandets basist, Tony Kanal, är ett nytt album i görningen, och nästa turné kommer förmodligen även innehålla europeiska datum.

No Doubt slog igenom 1995 med albumet "Tragic Kingdom". Efter ytterligare två framgångsrika släpp valde gruppen att ta en paus och frontmannen Gwen Stefani fokuserade istället på en solokarriär. Resultatet blev två miljonsäljande utgåvor. Men det stoppar inte Stefani från att återvända till gruppen.

Till Billboard säger Tony Kanal om studiotiden:

– Jag lovar, så kul som vi har nu under inspelningarna har vi aldrig haft tidigare. Jag tror att det beror på att vi har varit ifrån varandra under en så lång tid, men också för att vi har blivit äldre. Det faktum att vi fortfarande, 24 år senare, kan göra musik ihop betyder väldigt mycket för oss.

Kanal nämner även att de definitivt beger sig ut på turné efter utgivningen av albumet och han förväntar sig att den är större än sist. Detta bör sannolikt betyda att man har öppnat en dörr för kommande konserter i Europa och kanske rent av Sverige.

I dagsläget finns ingen information om när nästa skiva når affärerna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA