x

Noel Gallagher spelar in soloplatta

Noel Gallagher spelar in soloplatta

Sedan augusti 2009, när Liam Gallaghers bror Noel hoppade av Oasis, har pressens fokus riktats mot Liam som fortsatte karriären under namnet Beady Eye. Men nu har det kommit fram att Noel Gallagher har börjat spela in sitt första soloalbum, och enligt BBC har han fått inspelningshjälp av Miles Kane.

Miles Kane är förmodligen mest känd som den ena halvan av The Last Shadow Puppets (Alex Turner från Arctic Monkeys är den andra). Han har också ett förflutet i det numera splittrade bandet The Rascals, och nu är han alltså igång med att hjälpa Noel med att få fram hans första soloplatta. Samarbetet mellan de två uppstod när Noel körade på låten "My Fantasy".

I samband med Kanes soloalbum blev han intervjuad av BBC. Där berättade han bland annat att han nyligen varit i studion med Noel Gallagher, men denna gång var det inte för att spela in sitt eget album.

Han avslöjar att han var där för att spela in gitarr för Noel, men utöver det finns det inte mycket mer information kring Noel Gallaghers kommande album.

Men medan den äldre Gallagher-brodern har fullt upp med att färdigställa sitt första soloalbum så har han ändå tid över till annat. På söndag ska Noel tillsammans med Serge från Kasabian, hålla i lottoräkningen till den tredje omgången av FA-cupen. En lottoräkning som kan resultera i att laget som Noel håller på, Manchester City, ställs mot Serges favoritlag Leicester City.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA