x

ABBA + återförening = sant?

ABBA + återförening = sant?

På senare år har det i medier upprepade gånger spekulerats kring en eventuell ABBA-återförening. Bland annat i samband med filmatiseringen av musikalen "Mamma Mia!" och det pågående arbetet med ett ABBA-museum i Stockholm.

I en intervju i Magasin M, som refereras av TT,  berättar Agnetha Fältskog att hon kan tänka sig en återförening men att idén ännu inte är förankrad hos övriga ex-abbor. Så sent som i slutet av mars markerade Benny Andersson att en återförening är utesluten.

– Vi blir knappast återförenade för att göra en turné, som Rolling Stones och andra gamla band gör nu. Men däremot kan jag tänka mig att vi gör någonting tillsammans i framtiden, säger Fältskog i intervjun.

– Det är bara en känsla jag har att det skulle vara roligt att träffas, prata lite om förr och kanske uppträda tillsammans. Men då ska det vara något särskilt. En återförening, ett enstaka tillfälle, kanske i samband med något ideellt, det tror jag kanske vi alla skulle kunna tänka oss.

ABBA bildades 1972 och fick sitt stora genombrott när de vann Eurovision Song Contest 1974 med låten "Waterloo". Senaste gången supergruppen uppträdde ihop var 1982, samma år som de splittrades. Sedan dess har Björn Ulvaeus och Benny Andersson arbetat som musikaliska kompositörer åt bland annat musikalerna "Chess" och "Mamma Mia!". Både Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad har släppt soloalbum.

ABBA har hittills sålt omkring 375 miljoner skivor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA