x

Timbuktu slängde ut partiledare

Timbuktu slängde ut partiledare

Dagen innan nyårsafton höll Jason Diakité, aka Timbuktu, en spelning i Hemsedal. Fremskrittspartiets partiledare Siv Jensen befann sig i lokalen och efter spelningen även backstage för att ta sig an efterfesten. Detta gillades inte av Timbuktu. När han fick reda på att Jensen befann sig i samma lokal som honom bad han en vakt att avlägsna henne från efterfesten.

Timbuktu skriver själv på sin hemsida:

"Inte för att dom var berusade eller uppförde sig illa men av den enkla anledningen att jag inte på något sätt står för den politik som Fremskrittspartiet och Siv Jensen står för. Jag är själv en produkt av ett mångkulturellt samhälle och jag är övertygad i min tro om människors lika värde oavsett hudfärg, religion eller sexuell läggning."

Jensen erkänner i sin tur att hon var i lokalen men menar samtidigt att hon inte har blivit avvisad från efterfesten. I ett SMS till sin politiske rådgivare, Ole Berget, skriver hon att hon lämnade stället självmant före stängningstid. Detta meddelar den norska tidningen Side 2. Ord står alltså mot ord i denna härva.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA