x

GAFFA bjuder på Toro Y Moi-singel

GAFFA bjuder på Toro Y Moi-singel

Chillwave är namnet på den musikaliska genre som fått ett rejält uppsving på senare tid. Typiskt för genren är inslag av drömsk shoegaze, lo-fi och syntpop. Några av de band som blåst liv i musikstilen anses vara Wild Nothing, Neon Indian, The Big Pink och Washed Out. För att inte tala om Toro Y Moi.

Toro Y Moi är ett soloprojekt med den 23-årige multiinstrumentalisten Chaz Bundick vid rodret, som under det gångna året albumdebuterade med kritikerrosade "Casuers Of This". Nu är det dags igen. Den 22 februari i år släpper nämligen chillwavepionjären albumet "Underneath The Pine" och första singeln "Still Sound", ger vi på GAFFA nu bort gratis till våra läsare. Du hittar den här.

GAFFA:s Simon Christensen såg Toro Y Moi live under festivalen Iceland Airwaves i Reykjavik 2010 och såhär beskrev han konserten:

"Till fest fungerar disco dock utmärkt och Chaz Bundick hälsade på publiken och startade upp sin maskinpark bestående av sampler, pedaler, en liten synthesizer och pads. Generellt var kommunikationen sparsam: påminnande om ett sovrumsprojekt som ändå har ett beat man kan dansa till. Publiken bjöds på favoriter som "Minors", "Causers Of This" och inte minst "Talamak". Den flytande musiken har inte optimala ljudförutsättningar på ett ställe som Venue (!), men det gick ganska bra ändå. Och chillwave-representanten visade varför genrefamiljen är ett bra alternativ till klubbmusik."

Recensionen i sin helhet kan du läsa genom att klicka
här


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA