x

WÆE debuterar med dubbig black metal

WÆE debuterar med dubbig black metal

1 juli lät Mikael Carlsson meddela att The Honeydrips hade spelat in sin sista låt. Men det bokslutet har lett till ett nytt projekt. Mikael Carlsson och Mathias Nilsson från Twig bildade nämligen under hösten WÆE och idag släpper duon EP:n "Resa till mark".

– Idén med WÆE var att kombinera vår kärlek till dub med vår kärlek till black metal, berättar Mikael Carlsson för GAFFA.

Är man nyfiken på hur en sådan musikalisk kombination kan te sig bör man besöka bandets hemsida där "Resa till mark" finns att lyssna på och ladda ner. Du bestämmer själv vad du är villig att betala för den sexspåriga EP:n.

The Honeydrips är Mikael Carlssons enmansprojekt, som har resulterat i en rad singlar och den hyllade fullängdaren "Here Comes The Future", som skivbolaget Sincerely Yours gav ut 2007.

Stockholmsbandet Twig har existerat i knappt ett decennium och har några singelsläpp på det erkända indiebolaget Cloudberry Records på sitt samvete. 2008 gav de ut albumet "Life After Ridge" via Plastilina Records.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA