x

Drake samarbetar med The xx

Drake samarbetar med The xx

Den kanadensiska rapparen Drake har börjat samla in material till sitt andra album, och nu rapporterar NME att Jamie Smith från The xx kommer att medverka under inspelningen av rapparens uppföljare till förra årets "Thank Me Later". Enligt Smith är Drake ett stort fan av The xx och har därför bett om att få några spår skickade till sig för att arbeta vidare med.

Jamie Smith har tidigare remixat åt namn som Gil Scot-Heron, Jack Peñate, Glasser och Florence + The Machine samt stått bakom delar av produktionen och mixningen på The xx:s debutplatta. Och i nuläget ser det alltså ut som att han även ska samarbeta med Drake på rapparens stundande skiva.

Albumet har fått titeln "Take Care" och blir alltså Drake:s andra platta. Som om det inte vore nog har rapparen dessutom slagit ihop sig med skönsjungande Florence Welch i Florence + The Machine, som han träffade på MTV Music Awards 2010. Nu står det klart att Drake kommer att höras på sångerskans nya album.

För tillfället finns inga releasedatum för vare sig Drake eller Florence + The Machine:s kommande album, men GAFFA återkommer för mer information.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA